Handledsskydd

Handledsskydd är något som kan användas när du skadat handleden på något sätt. Det ger ett bra stöd åt handleden. Ett handledsskydd är även bra att använda i förebyggande syfte särskilt om du tränar ofta och hårt eller om du har ett arbete där du ofta använder dig av dina handleder. Ett handledsskydd ger dig stabilitet och stadgar upp dina handleder. Du kan alltså använda det för att avlasta handlederna eller i ett rehabiliterande syfte. Med ett handledsstöd får du en mycket bättre blodcirkulation. Detta i sin tur leder till att spänningar så väl som smärta i handleden avtar. Det kan vara skönt att ha ett skydd för handleden om du utför ett enformigt arbete. Det förebygger överbelastning så väl som muskelskador. Även du som tränar mycket har nytta av ett handledsskydd som ger dig ett bra stöd. Har du råkat ut för en skada, så är det viktigt att du får rätt sorts skydd för handleden.

Olika typer av handledsskydd

Det finns idag flera typer av skydd för handleden. De kan komma med eller utan skena och används lite olika beroende på om du vill avlasta och minska smärta eller om du vill förbygga skador. Om du drabbats av karpaltunnelsyndrom eller musarm så är ett handledsstöd ett mycket bra hjälpmedel. Det är viktigt att se till att ditt handledsskydd sitter rätt, särskilt om du har fått en skada på handleden. Många skydd för handleden har kardborreknäppning, så att du kan justera passformen på egen hand. Det finns även olika storlekar på skydden, så att du kan få ett som sitter stabilt och inte rör på sig. Du bör se till att ditt skydd för handleden inte sitter för hårt. Det ska inte göra ont eller kännas obehagligt att ha det på sig. Handledsskyddet är till för att stabilisera samt att det ska bli mindre böjning av handleden, men du måste ändå kunna ha en viss rörlighet kvar.

Individuellt anpassade skydd

I vissa fall kan du behöva hjälp med att prova ut ditt handledsstöd. Detta kan du få hjälp med av en fysioterapeut eller en arbetsterapeut. Att få handledsskydd som passar dig och din skada kan vara av yttersta vikt. Fel sort skydd, eller fel storlek kan annars förvärra din skada.

Rekommenderade Handledsskydd

Handledsstöd ManuLoc

LÄS MER HÄR

Handledsstöd ManuTrain

LÄS MER HÄR

Tum- & handskydd RhizoLoc

LÄS MER HÄR

WS6 OS1st

LÄS MER HÄR

UD Handledsstöd

LÄS MER HÄR

QD KNITTED

LÄS MER HÄR